Røros VGS > Tjenester > IT-tjenesten > Elevløftet

Elevløftet

Elevløftet innebærer at alle elever på VG1 får tilgang til en personlig datamaskin fra skolestart 2010 som de leier i 3 år og blir eier av etter fullført utdanningsløp. Digital kompetanse er gjennom regjeringen sitt ”Kunnskapsløftet” definert som en grunnleggende ferdighet på linje med å uttrykke seg muntlig og skriftlig, lese og regne.

Fylkestinget vedtok i januar 2010 å innføre personlig PC for alle elever på VG1 i STFK fra høsten 2010. Elevløftet innføres over 3 år, dvs fra høsten 2010 og fremover får alle VG1 elever en PC ved skolestart.

Med Elevløftet får elever tilgang til programvare Røros vgs og STFK har kjøpt lisenser til. Som for eksempel Microsoft Office, Windows og spesialprogramvare på de ulike studieretninger som Adobe CS, Archicad, Solid Edge osv.

I tillegg legges det inn spesialprogramvare som Geogebra(Matteprogram), Mat på Data(ernæring) osv.