Røros VGS > Fagtilbud > Studieforberedende utdanningsprogram

Studieforberedende utdanningsprogram

Hvorfor velge studiespesialiserende program ved Røros vgs.?

Velg studiespesialiserende program hvis du

• har tenkt å ta høyere utdanning ved universitet, høgskole osv
  • synes det er OK med teorifag
  • synes det er OK at en må arbeide for å få gode resultater
  • synes det er OK å få mer frihet OG ansvar
  • eller rett og slett er usikker på hva en vil bli

Med studiespesialisering får du generell studiekompetanse og dermed et vell av muligheter etter fullførte tre år. Du kan bli for eksempel sjukepleier, allmennlærer, førskolelærer, sosionom, vernepleier, barnevernspedagog, psykolog, advokat, politi, prest, fysioterapeut osv.

Det er dessuten det eneste programmet som kan gi spesiell studiekompetanse. Spesiell studiekompetanse kreves for en rekke spennende studier som f.eks. medisin, veterinær, ingeniør, arkitekt osv.

VG1: I førsteklassen er elevene samlet store deler av uka (30 timer). Alle elevene har norsk, engelsk, samfunnsfag, geografi, naturfag, kroppsøving, matte (praktisk eller teoretisk) og andre fremmedspråk (tysk, fransk eller spansk). I tillegg kan vi tilby toppidrettsfag (ski eller håndball) for de elevene som ønsker det. Det er førsteklassingene som arrangerer «balldagen» rett før jul.

VG2: Dette året er halvparten av timene såkalte programfag. Elevene velger et av programområdene realfag eller språk-, samfunnsfag og økonomi. Dette valget gir en enestående sjanse til å bli kjent med fagområder som du kan tenke deg å studere på universitet eller høyskole. Valgfriheten gir deg også mulighet til å fordype deg i fag du er spesielt interessert i og som du kanskje har gode evner i. Andreklassingene er arrangør av «Juleballet». Rundt påsketider bruker elevene å reise på en utenlandsekskursjon. Det er også muligheter for å gjennomføre andreåret i utlandet.

VG3: Det siste skoleåret bygger en på mange av fagene året før. Dette er et intenst og spennende skoleår. Rett over jul er det russerevy, og i mai er det eksamens- og russetid.

Øyvind Sirnes, avdelingsleder, tlf 72 81 40 38 Email:

Ståle Lund, rådgiver, tlf 72 81 32 29 E.mail: